van haber

a

Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a tepki

İSTANBUL (İGFA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen Türk Devletleri Topluluğu Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına konuştu.

Hafta sonu Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan üzerinde giyecekleri olmayan göçmenlerle ilgili iki ülke arasında yaşanan gerilimle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, “Yunanistan ve onun destekçisi Frontex’in karnesi ortada. Tüm uluslararası kuruluşlar, Uluslararası Göç Örgütü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, sivil toplum örgütleri ve basın, Frontex’in desteğiyle bu göçmenlere, mültecilere yönelik bu insanlık dışı muamelesini mercek altına aldılar.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in, Twitter’dan Türkiye’ye ilişkin yaptığı paylaşımın sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor. Zaten bunu ancak Yunanistan başarır. Tabii Güney Kıbrıs Rum kesiminin de hakkını yememek lazım. Onlar da bu konuda az değiller.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsveç’in yeni başbakanı Ulf Kristersson oldu

HIZLI YORUM YAP