Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, aynı anda iki farklı girişim şirketini paya dayalı kitle fonlama sahnesine çıkararak yatırımcılarla buluşturdu. Fonlamaya açılan girişim şirketleri, Taze Yöre ve Shiftplanner oldu. İlk versiyonunu İngiltere’nin en büyük kahve zincirlerinden biriyle geliştirerek globale adım atan Shiftplanner, firmalara yapay zeka destekli akıllı vardiya yönetimi sistemi sunuyor. Taze Yöre ise geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel ve coğrafi işaretli gıda ürünlerinin sanal mağazalar aracılığıyla doğrudan tüketiciye ulaştırıldığı web tabanlı bir pazar yeri platformu olarak konumlanıyor. Yatırım turları sonucunda Shiftplanner 1,56 milyon TL,Taze Yöre ise 1,13 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye’nin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu, Invest platformunda yatırım turuna çıkan yeni girişimleri duyurdu. 25 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da eşzamanlı olarak fonlamaya sunulan girişim şirketleri Shiftplanner ve Taze Yöre oldu. Tura katılan yatırımcılar, 24 Haziran 2022’ye kadar her iki girişimden de paya dayalı kitle fonlama modelinin sunduğu avantajlarla dilediği oranda hisse alabilecek.
Geleceğin unicorn adaylarıyla erken aşamada ortaklık
Şirket paylarının 10’nun arzıyla 1,56 milyon TL fona ulaşma hedefiyle yola çıkan Shiftplanner, firmaların vardiya yönetimlerinde yaşadıkları problemleri, tüm sürecin akıllı hale getirmesiyle çözmek amacıyla geliştirilen bir yapa zeka teknolojisi. Yatırım turu öncesi fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Ankara Kalkınma Ajansı ve Alesta Yatırım’dan toplamda 356 bin TL ön tahhaddüt alan Shiftplanner, turun ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara 25 fazladan hisse vereceğini açıkladı.
Yatırım turu boyunca şirket paylarının 7,2’sini yatırımcılara arz ederek 1,133 milyon TL finansman elde etmeye çalışacak olan Taze Yöre ise yöresel gıda ürünlerinin üreticiler tarafından oluşturulan sanal mağazalar aracılığıyla doğrudan tüketiciyle buluşturulduğu bir online pazar yeri. Taze Yöre de benzer şekilde turun ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara 20 fazladan hisse dağıtacak.
Geleceğin unicorn’ları olmaya aday girişim şirketlerine ortak olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Takasbank ve e-devlet işbirliğiyle invest.fonbulucu.com veya mobil uygulama https://fnb.lc/mobil üzerinden dakikalar içerisinde yatırım işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Taze Yöre ile yerel ürünlerin ihracat payı artacak
Paylaşım ekonomisini destekleyen bir gıda teknolojileri şirketi olan Taze Yöre, geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel ve coğrafi işaretli gıda ürünlerinin doğrudan üreticilerden satın alınabilmesini sağlayan bir pazar yeri platformu ve bir sosyal etki girişimi. Taze Yöre, iş yönetimi ve pazarlama alanlarında 25 yılı aşkın bir tecrübeye sahip Murat Tepe ile 22 yıldır kendi yazılım şirketini yöneten Hüseyin Görgü liderliğindeki bir yazılım ekibi tarafından yaratıldı.
Besleyici değeri yüksek gıdaların doğrudan üreticiden, aracısız, gerçek fiyatından tedarik edilmesini sağlayan girişim, aile bütçelerine katkı sağlarken gıda enflasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yolla yöresel gıda üretimi yapan küçük üreticileri, çiftlikleri, mandıraları, kadın girişimlerini ve kooperatifleri de destekleyen Taze Yöre; sürdürülebilir tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında katma değer yaratarak olası iklim değişikliklerinde, küresel ya da yerel krizlerde yaşanabilecek gıdaya erişim problemine de çözüm üretiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde, 100 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin edilen bu pazarda yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya ulaştırma misyonuyla pazar liderliğine oynayan girişim, yatırım turu sonucunda elde edeceği finansmanla pazarlama faaliyetleri gerçekleştirecek, müşteri hizmetleri ekibini kuracak, yazılım ekibini güçlendirecek ve yöresel gıda fuarlarına, gıda festivallerine katılarak daha fazla sayıda nitelikli yöresel üreticiye ulaşmak için çalışacak. Ayrıca şirket, ülkemize ait yöresel gıda ürünlerinin yakın coğrafyalardan başlayarak ihracatına yönelik çalışmalarını hızlandırarak ülke ekonomisinin güçlenmesinde aktif rol oynayacak.
Shiftplanner vardiya yönetim süreçlerinioptimize ve otomatize ediyor
Bir vardiya yönetim yazılımı olan Shiftplanner, vardiyalı çalışma sistemine sahip firmalardaki çoğunlukla manuel olarak yürütülen vardiya yönetim süreçlerini dijitalleştiriyor. Ayrıca yapay zeka destekli akıllı vardiya yönetimi özelliğini hayata geçirerek bu alanı akıllılaştırmayı planlıyor. ilk versiyonunu İngiltere’nin en büyük kahve zincirlerinden biriyle geliştiren şirket, edindiği tecrübelerden yola çıkarak Shiftplanner v2’yi geliştirmek üzere 2021’de ilk yatırımını aldı ve şirketleşti. Yazılımın yeni versiyonunu 2022 yılının başında kullanıma açıldı. Shiftplanner v2 şu anda Türkiye’nin önde gelen pek çok firması tarafından kullanılıyor.
Vardiya yönetim süreçlerinin daha sistematik hale gelmesi, excel ve mail karmaşasının ortadan kalkması, vardiya yönetim süreçlerinde harcanan vakitten tasarruf elde edilmesi, vardiya planlamalarının daha verimli olması, çalışan işe giriş çıkış takibinin optimzie edilmesi, gerekli raporlara saniyeler içerisinde hatasız bir şekilde ulaşılabilmesi, firma içi şeffaflığın artması ve takip etme, versiyonlama, arşivleme işlerinin kolaylaşması gibi değer önerileri suna Shiftplanner; kafe, restoran, otel, mağaza ve marketlerde, çağrı merkezlerinde, fabrikalarda ve hızlı teslimat lojistiğinde kullanılabiliyor. Shiftplanner, yatırım turu sonrasında teknolojisini geliştirerek çok ciddi bir kullanıcı potansiyeli bulunans pazarda sağlam ve hızlı bir büyüme hedefliyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Buca Belediyesi’nden üreticiye 100 bin sebze fidesi
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.