van haber

a

Güney sahillerinde yazlık konut piyasası hareketlendi

Güney sahillerinde hava sıcaklıklarının artması ile birlikte; tatil bölgelerinde yazlık konut piyasası hem kiralama hem de satış yönünde hareketlendi.

İZMİR (İGFA) – Ege Bölgesi’nde 2022 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen gayrimenkul satış ve kiralama bedellerini değerlendiren Denge Değerleme, İzmir ve ilçelerinin bu yıl yine gözde tatil merkezlerinden biri olmaya devam ettiğinin altını çiziyor.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Antalya, Alanya gibi bölgelere göre daha kısa sezona sahip olan İzmir ve ilçeleri Çeşme, Urla, Foça, Seferihisar gibi tatil beldeleri şehir merkezine yakınlıkları nedeniyle, tatil sezonu dışında da kullanım mümkün olduğundan, en çok tercih edilen bölgeler olarak göze çarpıyorlar.

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın da Bodrum, Antalya, Kemer, Kaş, Alanya gibi bölgelerde yoğun talep artışına yol açtığı, hatta peşin ödemeli uzun dönem kiralamalar yapıldığı görülüyor.

Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre; 2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100 bin lira ile 500 bin liraya varan fiyatlara çıkılabiliyor.

Bu beldelerde yaz-kış yaşama alışkanlığının da gelişmesi ile yazlık konutların ortalama metrekare satış fiyatı kimi bölgelerde 100-120 bin TL/ m²’ye kadar çıkmış durumda.

ÇEŞME HEM YERLİ HEM YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında olan Çeşme, denizi, plajı, renkli gece yaşantısı ve sörf olanakları gibi nedenlerle yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Çeşme’de en popüler yerler olan Alaçatı ve Ilıca mahallesi haricinde Boyalık, Dalyan, Şifne, Çiftlikköy ve Reisdere mahalleleri de en çok tercih edilen bölgeler. Pandemi öncesi Alaçatı ve Ilıca bölgelerinde evlerin ortalama birim satış fiyatları 8.000 TL/ m² ile 12.000 TL/ m² aralığındaydı.

2022 yılı ilk dönemi itibariyle fiyatlar 40.000 TL/m² ile 60.000 TL/m² aralığına kadar yükseldi ve yatırımcısını memnun etti.

Alaçatı’nın en özel projelerinde biri olan Alaçatı-Port bölgesinde ve Ilıca Plajındaki Şantiye Evleri olarak bilinen bölgede ise satış fiyatları artan taleple birlikte 80.000 TL/m² ile 120.000 TL/m² aralığında gelişiyor. Dalyan, Boyalık, Şifne Çiftlikköy ve Reisdere mahallelerinde ise fiyatların 30.000 TL/m² ile 45.000 TL/m² aralığına ulaştığı görülüyor.

Öte yandan Urla tarla ve arsa yatırımcılarının da ilgisini çekerken, yaz-kış konseptinde yaşama geçiş en çok Seferihisar’da görülüyor.

Tarihi dokusu ve İzmir merkeze yaklaşık 60 dakika uzaklıkta olması da Foça ilçesine olan olan ilgiyi arttırıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Malatya Horata mesire alanı şekilleniyor

HIZLI YORUM YAP